Strava
Kmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu
Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieVláknina pro zdraví
Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a – namísto dosavadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyCrohnova choroba a mléko
Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium...Rubrika: Mléko | Typ článku: StudieBio rajčata jsou menší, ale chutnější a zdravější
Vědci zjistili, že zatímco ekologicky pěstovaná rajčata vážila asi o 40 procent méně než konvenčně pěstovaná, měla bio...Rubrika: BIO | Typ článku: ČlánkyČíst etikety se vyplácí
Číst etikety se vyplácí stále častěji. Mnohé potraviny se díky svým názvům, popiskám a reklamě tváří jako nejzdravější...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyJaké nádobí bychom měli používat?
Podařilo se vyvinout nádobí ze speciálních druhů oceli, které má mnoho vynikajících vlastností. Pokrmy při přípravě se jen...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyZahušťování polévek a omáček
Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyCo se děje, když polykáme?
„Nevím, co se mnou je, ale necítím se dobře," řekla mi Margarert Masonová. „Problémy začaly, když jsem před rokem změnila...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyBiopotraviny nejsou luxus a pro maminky je kvalitní výživa důležitá
Výzkum agentury DEMA potvrdil, že většinu nákupu biopotravin obstará 12 procent Čechů. Ze zprávy vyplývá, že celkově mezi...Rubrika: BIO | Typ článku: ČlánkyVaření zeleniny
Téměř všechny druhy zeleniny můžete zařadit do jedné ze tří skupin v závislosti na tom, jak dlouho trvá, než se uvaří. Čas...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články