Strava
Jsou nějaké argumenty z pohledu anatomie a fyziologie pro to, že by člověk neměl jíst maso?
Z pohledu anatomie a fyziologie je člověk v první řadě býložravcem (konzumentem rostlin), nikoliv masožravcem (konzumentem masa).Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Rady lékařePotrava k zamyšlení
Více než 72 milionů Američanů trpí obezitou, která zvyšuje rizika řady civilizačních onemocnění. Miliony lidí se pokoušejí...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyJaký je nejlepší a nejbezpečnější zdroj kalorií a živin?
Komplexní sacharidy, které se nacházejí v obilovinách, luštěninách, bramborech, zelenině a ovoci jsou tím nejlepším a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyFyziologie tuků a bílkovin
Mám pro vás dobrou zprávu o tucích. Tuk je nezbytný pro každou buňku lidského těla. Mozek je chráněn vrstvou tuku, srdce touží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJaká je role zeleniny v optimálním jídelníčku?
Zeleninu budeme definovat jako rostliny nebo ty části rostlin, které obsahují příliš málo kalorií na to, aby mohly posloužit jako...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyChtěl bych přibrat a stále se mi to nedaří. Co mohu dělat?
Velmi štíhlí lidé by měli mít za základ jídelníčku chléb a luštěniny, které patří mezi škroboviny obsahující větší...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyOřechy si získávají stále více respektu
Když byla nízkotučná strava tím „pravým ořechovým", ořechy nepožívaly velké vážnosti. Dnes je tomu ale jinak. Ořechy...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Poradna výživyJaký je nejlepší způsob přechodu na zdravou stravu a změny chuťových návyků?
Dobrou vstupní branou při přechodu na novou stravu může být několikadenní půst. Po dvou dnech, kdy nic nevložíte do úst, si...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeJaký je nejefektivnější způsob zahnání hladu?
Hlad zaháníme tím, že zaplníme žaludek. Prostřednictvím škrobovin, zeleniny a ovoce to dokážeme s menším množstvím kalorií...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyKteré potraviny jsou kaloricky vydatnější a které méně vydatné?
Proporcionální zastoupení následujících pěti látek v konkrétní potravině určuje množství kalorií, které tato potravina...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy