Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Je pravda, že některá jídla dokáží zpomalit proces trávení?

Jídla obsahující hodně tuků jsou v tomto směru nejhorší. Organismus nemůže strávit tuky, dokud nejsou alkalizované (převedené...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Existují vědecké důkazy, které by potvrzovaly prospěšné účinky konzumace ovsa?

Jako zázračné jídlo, které dokáže snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, se oves v krátké době stal miláčkem médií a...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Proč zeleninové šťávy?

Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Jsem prakticky vegetariánem. Mám doplňovat svou stravu o některé speciální potraviny, nebo to není nutné?

Lidé, kteří jedí hodně potravin rostlinného původu, konzumují také dostatečné množství vlákniny, rozpustné i nerozpustné....Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Co je špatného na bílém rohlíku s máslem a čajem k snídani?

Potřebujete něco, co obsahuje vlákninu. I když ji náš organismus není schopen strávit, vláknina vstřebává vodu při svém...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Hato mugi

Je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy").Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Sójové maso

S rostoucím množstvím lidí, kteří se přiklánějí ke zdravé stravě založené na rostlinných potravinách, dává samozřejmě...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Tofu

Tofu nemáte rádi, říkáte? Už jste je někdy vyzkoušeli? Mnozí lidé, kteří říkají, že nemají tofu rádi, je ještě nikdy...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Tempeh

Tempeh je v Indonésii základem jídelníčku. Vyrábí se z celých uvařených sójových bobů, které jsou kultivovány a...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Sójové oříšky

Už jste ochutnali pražené sójové oříšky? I je naleznete ve specializovaných obchodech. Jsou křupavé a slané a mohou se stát...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie