Strava
![](/image.php?3664&0&t=1)
Pórek
Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1996&0&t=1)
Existuje způsob, jak stravou podpořit odolnost organismu?
Samozřejmě, protože výživa úzce souvisí s výkonností imunitního systému. Odolnost organismu snižují: mastná jídla a příliš...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?1896&0&t=1)
Velká Británie chce přinutit výrobce, aby uváděli na přesolených potravinách varování
Britská ministryně zdravotnictví uvedla, že přestože někteří prodejci a výrobci potravin snižují množství soli ve svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?3666&0&t=1)
Polenta
Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1998&0&t=1)
Jsem výkonnostní sportovec. Proč mám jíst těstoviny, vločky, kukuřici a podobné věci?
Protože jsou pro tělo vyváženým zdrojem energie. Glukóza se – na rozdíl od sladkostí – postupně vstřebává do krve a hladina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3668&0&t=1)
Pohanka
Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2000&0&t=1)
Četla jsem o tzv. syndromu čínské restaurace, který souvisí s používáním sójové omáčky. O co jde?
O reakci přecitlivělosti na glutamát sodný, který čínská kuchyně obsahuje především v sójové omáčce. Projevuje se bolestmi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?1892&0&t=1)
Tučná jídla narušují funkci cév
Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?3670&0&t=1)
Pistáciové oříšky
Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2002&0&t=1)
Zůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?
Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy