Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Nesnáším česnek. Zkusíte mě přesvědčit, abych jej začala jíst?

Nevím, co na vás platí. Můj bratranec Pavel říká, že miluje česnek, protože „chutná po klobáse“, ale myslím, že existuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Bílá ředkev daikon pomáhá odstraňovat hleny z organismu

Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Přírodní léčba

Květák

Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Mohu své dítě stravovat vegetariánsky od narození?

Ano. Přes tvrzení některých lékařů, že děti nemohou být vegetariány, výsledky velkých sledování na několika tisících...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Pití mléka může u žen přispívat k rakovině

Podle výsledků dvou studií z nedávné doby zvyšuje pití mléka hladinu hormonu, který napomáhá rakovinnému bujení. Podle autorů...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Kuzu

Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Od zrna ke kuřeti

V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Nemusím klíčené fazole mungo nejprve uvařit?

Ne. Fazoli mungo i čočku můžete po naklíčení konzumovat syrové. Ostatní luštěniny je třeba uvařit.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Ne vůně, ale chuť tučných jídel vábí jedlíky

Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kapusta

Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie