Encyklopedie
Jáhly
Patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je známo asi 500 druhů. Proso seté pochází původně z Mongolska....Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJáhly - minerály a vitaminy, i pro bezlepkovou dietu
Dali byste si škubánky, ale z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete použít brambory? Udělejte si jáhlové škubánky. Jak název...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJahody
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJahody
Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně. Také podíl...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJahody - rostlinné antibiotikum, proti dně a revmatismu
V pohádce O dvanácti měsíčkách zlá macecha vyslala Marušku pro jahody v zimě. Jasně, sledovala jediný cíl – zbavit se...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJahody chrání mozek!
Jahody - člen rodiny růžovitých rostlin (Rosacea), které rostou v zahradě nebo divoce v lesích po celé Evropě. Kdo by je neměl...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieJam
Bílý jam, tak jako ostatní podobné hlízy s tímto názvem, je v mnohých tropických regionech základní potravinou. Jam obsahuje...Rubrika: Brambory | Typ článku: EncyklopedieJečmen
Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJečmen
Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJečmen
Složení celozrnného nebo čištěného ječmene se až na několik drobností velmi podobá složení pšenice. Procentuální podíl...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie