Encyklopedie
Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům
„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKadeřávek
Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKadeřávek
Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKadeřávek - odolný zdroj vitaminů, pro lepší vzhled
Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKaki
Jelikož plody svojí barvou, která je oranžová nebo jasně červená, připomínají plameny ohně, jsou odborně nazývány Diospyros...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKaki - čistí střeva, hojí sliznice
Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek
Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKapusta
Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKaramabola
Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKarob dodá vápník
Není chléb jako chléb. Svatojánský chléb vlastně není žádný chléb, nazývají se tak tmavohnědé, ploché lusky rohovníku...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie