Poradna výživy
![](/image.php?8490&0&t=1)
Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?
Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8436&0&t=1)
Jaké jsou důsledky dlouhodobého nedostatku vlákniny ve stravě?
Přibližně po čtyřiceti letech na stravě s nedostatkem vlákniny se již u mnoha lidí projevuje divertikulóza tlustého střeva....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8424&0&t=1)
Jaké jsou důsledky spotřeby jednoduchých cukrů?
Jednoduché cukry napomáhají k množení bakterií streptokoků, o kterých se předpokládá, že způsobují zubní kaz. Výsledkem...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5028&0&t=1)
Jaké jsou ekologické výhody vegetariánského způsobu stravování?
Větší posun k vegetariánskému způsobu stravování by do velké míry omezil znečišťování životního prostředí způsobené...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8116&0&t=1)
Jaké jsou hlavní argumenty na podporu konzumace mléčných výrobků?
Mlékárenský průmysl ve shodě s řadou dietologů, kteří věří, že mléčné výrobky jsou zdravé, staví na třech argumentech...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7640&0&t=1)
Jaké jsou nejlepší zdroje betakaroténu?
Mezi potraviny, které obsahují nejvíce betakaroténu, patří (v našich podmínkách) mrkev, špenát, meruňky a tykev. Růžové nebo...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?9128&0&t=1)
Jaké jsou nejlepší zdroje vitamínu B3 (neboli niacinu)?
Dr. Tom Spies používal pivovarské kvasnice, které jsou nejlepším zdrojem niacinu vůbec, k léčení pelagry na jihu USA. Zjistil, že...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?4170&0&t=1)
Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?
Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5430&0&t=1)
Jaké jsou podklady pro tvrzení, že naše strava je v pozadí současného epidemického výskytu srdečního infarktu?
V průběhu druhé světové války byla většina Evropanů nucena významně změnit svůj způsob stravování. Místo obvyklého masa...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?9124&0&t=1)
Jaké jsou projevy nedostatku vitamínu B2?
Nedostatek riboflavinu způsobuje anémii, pálení ruku, chodidel nohou a očí, ztrátu vlasů a váhy, praskání koutků úst a...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy