Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Jaké je podle vás nejdůležitější pravidlo zdravé výživy?

Nejdůležitější pravidlo zdravé výživy lze vyjádřit takto: je třeba co nejvíce omezit spotřebu masa, mléka a mléčných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou dávky nepostradatelných aminokyselin? Potřebujeme živočišné bílkoviny, které jsou jejich dobrým zdrojem?

Ve světě byly na základě četných pokusů stanoveny, vypočteny a uveřejněny potřebné dávky jednotlivých nepostradatelných...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky dlouhodobého nedostatku vlákniny ve stravě?

Přibližně po čtyřiceti letech na stravě s nedostatkem vlákniny se již u mnoha lidí projevuje divertikulóza tlustého střeva....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky spotřeby jednoduchých cukrů?

Jednoduché cukry napomáhají k množení bakterií streptokoků, o kterých se předpokládá, že způsobují zubní kaz. Výsledkem...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou ekologické výhody vegetariánského způsobu stravování?

Větší posun k vegetariánskému způsobu stravování by do velké míry omezil znečišťování životního prostředí způsobené...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou hlavní argumenty na podporu konzumace mléčných výrobků?

Mlékárenský průmysl ve shodě s řadou dietologů, kteří věří, že mléčné výrobky jsou zdravé, staví na třech argumentech...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejlepší zdroje betakaroténu?

Mezi potraviny, které obsahují nejvíce betakaroténu, patří (v našich podmínkách) mrkev, špenát, meruňky a tykev. Růžové nebo...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejlepší zdroje vitamínu B3 (neboli niacinu)?

Dr. Tom Spies používal pivovarské kvasnice, které jsou nejlepším zdrojem niacinu vůbec, k léčení pelagry na jihu USA. Zjistil, že...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?

Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy