Poradna výživy
Jaká je role zeleniny v optimálním jídelníčku?
Zeleninu budeme definovat jako rostliny nebo ty části rostlin, které obsahují příliš málo kalorií na to, aby mohly posloužit jako...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyJaká je vaše „vstupní zelenina“?
Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyJaká jsou rizika pití kávy?
Káva obsahuje kofein a také čaj a kakao obsahují příbuzné látky. V čaji je to theofylin, resp. thein, v kakau theobromin....Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživyJaká jsou současná doporučení ohledně hlavních složek stravy?
Proberme si to trochu podrobněji. V USA, v Kanadě, v západoevropských zemích již desítky let neexistuje žádné doporučení, že by...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyJaká matka, taková dcera…
Studie již dlouho dobu dávají do souvislosti chuťové preference matek a dcer. Máminy nezdravé stravovací návyky a kontura její...Rubrika: Děti a rodiče | Typ článku: Poradna výživyJaká strava je pro dítě, které bylo odstaveno, nejlepší?
S ukončením období kojení začíná dítě jíst tuhé potraviny, které mu poskytnou dostatek kalorií pro jeho aktivní život. Tím...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživyJaké druhy zpracování jsou povoleny pro biopotraviny?
Ekologické zemědělství se snaží vyprodukovat potraviny co nejpřirozenější cestou, také jejich zpracování musí být co...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyJaké existují alternativní zdroje pitné vody?
Definice balených vod je přesně stanovena zákonem, který říká: Balenou přírodní minerální vodou se rozumí zvláštní druh...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživyJaké faktory hrají roli při rozvoji vysokého krevního tlaku?
Sodík je pouze jedním z dietních faktorů, které hrají roli při rozvoji vysokého krevního tlaku. Mezi další rizikové faktory...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživyJaké je nejúčinnější opatření pro zlepšení zdraví?
Snížení spotřeby živočišných potravin na 10% současné výše by umožnilo snížit úmrtnost na všechny choroby dohromady o 40%...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy