Poradna výživy

Co všechno může být bio?
V kvalitě bio mohou být všechny potraviny, tedy biochléb, biomáslo, biosýry, biomaso, biovejce, biovíno, biozelenina, biopivo atd....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Co znamená značka Fair Trade?
Na některých biopotravinách, např. na čokoládě, kakau nebo kávě, může spotřebitel najít značku „Fair Trade“, což...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Cukr představuje jistě jednu z nejproblematičtějších složek naší stravy. Je tomu tak?
S cukrem je vše poněkud jinak, než se u nás odnepaměti říkalo a než si dodnes většina lidí myslí. Předně - cukr do naší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Cukr, strašák zdravých zubů?
„Nejez tolik sladkostí, zkazí se ti zuby!“ Tuto větu jsme v dětství slýchali asi každý. Je to však skutečně tak a měli...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Cukry jsou dobrým zdrojem okamžité energie. Proč bych se jim měla vyhýbat?
Když sníte rafinovaný řepný, třtinový nebo jiný cukr, za krátkou dobu se vám dostane do krve. Hladina glukózy v krvi prudce...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Časté jedení napomáhá tvorbě zubního kazu
Mezi jídly se nejčastěji konzumují sladkosti. Ty jsou hlavní příčinou zubního kazu.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Časté jedení přispívá ke tvorbě žaludečních vředů
Časté jedení vyvolává vytváření většího množství trávicích žaludečních šťáv. To nemusí být tak špatné, pokud...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Časté jedení vyčerpává slinivku
Jídlo stimuluje slinivku k produkci inzulínu. Když je inzulín produkován příliš často, může být výsledkem nízká hladina...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Časté jedení zvyšuje hladinu triglyceridů
Po jídle stoupá hladina krevních tuků (triglyceridů). Výsledkem je, že se zvyšuje přilnavost krevních destiček, což znamená...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Často se setkávám s názorem, že je pro zdraví velmi důležité kombinování potravin…
U nás se velmi rozšířilo učení, že prý je velmi důležité, jak potraviny vzájemně kombinujeme. Současně spolu prý určité...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy