Poradna výživy
Domníváte se, že rozvoj tzv. funkčních potravin je módní záležitost komerčního charakteru anebo má tento směr perspektivu?
Přidávání vitamínů či minerálů do produktů je běžnou praxí potravinářského průmyslu. Těstoviny či chléb...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyDoporučení pro dobré zásobení hořčíkem
Nedostatek hořčíku v těle je obvyklým výsledkem nedostatečné konzumace potravin, které jsou jeho dobrými zdroji, jako je zelená...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyDoporučujete pití vody z vodovodního kohoutku?
Řekněme, že denně potřebujeme vypít litr vody. Pokud si tuto vodu budeme zakupovat v láhvích minerálky nebo v láhvích...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživyDoporučujete užívání sójové omáčky a draselných solí?
Existuje řada komerčních výrobků, jež mají dodávat slanou chuť pokrmům, které jíte. Zmíním je zde v pořadí podle...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyDozvěděla jsem se, že nejvíce vitamínu C je v bílé slupce pomeranče. Dá se použít?
Ano, nejvíce vitamínu C je v bílé slupce citrusů – albedě. A ta se dá použít: na tenko ořezaná z vnitřní strany kůry.Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyDraslík, banány a mrtvice
Zvýšení příjmu draslíku o 1 600 mg denně je spojeno s 25% poklesem rizika mrtvice. Primárním zdrojem draslíku ve stravě jsou...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyDráždidla žaludku
Pálivý pepř (černý nebo červený), koření (zázvor, skořice, hřebíček, muškátový oříšek). Ocet a cokoliv z octa...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyDůležitější jsou vztahy, nač si dělat výčitky se stravou…
To je jistě pravda, vztahy mezi lidmi jsou jistě důležitější, na druhé straně je dobré si uvědomit, že mezi stresující faktory...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyDvě jídla denně
Starší lidé potřebují méně kalorií, jejich metabolismus je totiž nižší: jak lidé stárnou, potřebují jíst stále méně....Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyEfekt druhého jídla
Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy