Poradna výživy
Co je pravdy na tom, že větší dávky vitamínů nám pomohou lépe zvládat stres a dodají nám vitalitu?
Zatím neexistují vědecké důkazy o tom, že by vitamínové a minerálové přípravky objektivně zvyšovaly vitalitu a odbourávaly...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyCo je špatného na bílém rohlíku s máslem a čajem k snídani?
Potřebujete něco, co obsahuje vlákninu. I když ji náš organismus není schopen strávit, vláknina vstřebává vodu při svém...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyCo je špatného na užívání cukru?
Je to jeho množství, které je škodlivé. Snížení dnes běžného příjmu na 6-10 lžiček denně by bylo rozumným opatřením.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyCo je to biopotravina?
Biopotravina je produkt ekologického zemědělství. Znamená to, že je vyrobena z rostlin, živočichů a jejich produktů...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyCo je to droždí tebi a na co se používá?
Jsou to inaktivované kvasnice, v některých případech jsou použité pivovarské kvasnice i se sladovým výtažkem. Obsahují velmi...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyCo je to cholesterol?
Cholesterol je látka rozpustná v tucích, která se vytváří v játrech, střevech a dalších tkáních a je převáděna na řadu...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživyCo je to proteinová malnutrice? Asi to souvisí s nedostatkem bílkovin, který nám může hrozit, že?
Děti v rozvojových zemích trpěly (a dosud trpí) v důsledků špíny, nevzdělanosti a bídy neuvěřitelným množstvím infekčních...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyCo je to vláknina?
Pojmem vláknina jsou označovány části rostlin a jejich plodů, které nejsou štěpeny žlázami trávicího traktu člověka. Chemicky...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyCo je to vláknina?
Vláknina nacházející se v jídle je nestravitelnou formou komplexních uhlohydrátů. U vlákniny jsou řetězce cukrů spojeny vazbami...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyCo jsou to aditiva?
Aditiva jsou látky, které se přidávají do potravin s určitým úmyslem, případně látky, které se do potraviny dostanou v...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy