Poradna výživy
Čím jsou zahušťovány biojogurty?
Jogurt je mléčný výrobek, který má přirozeně řídkou konzistenci, avšak češti spotřebitelé jsou zvykli na husté krémové...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyČím se liší biomaso od konvenčního masa?
Liší se především život zvířat, z nichž biomaso pochází. Aby mohlo být maso certifikováno jako BIO, musí být zvířata...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyČím se liší panenský bio olej od konvenčního a proč je 3-4x dražší?
Běžné oleje se získávají ze semen za použití chemických rozpouštědel a při vysoké teplotě. Tím se ničí vzácné výživné...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyČím více bílkovin konzumujeme, tím více vitamínu B6 (pyridoxinu) potřebujeme…
Pyridoxin je nezbytný pro metabolismus každé aminokyseliny. Čím více bílkovin konzumujeme, tím větší množství vitamínu B6 je...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyČíst etikety se vyplácí
Číst etikety se vyplácí stále častěji. Mnohé potraviny se díky svým názvům, popiskám a reklamě tváří jako nejzdravější...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyČočka obsahuje hodně železa, ale četl jsem, že rostlinné železo se špatně vstřebává do krve. Co s tím?
Zkuste například čočkový salát s citronovou zálivkou. Je totiž zjištěno, že rostlinná forma železa se asi 4-5 krát lépe...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyDá se doporučit při hubnutí konzumace ovoce?
V ovoci má většina cukrů podobu jednoduchých cukrů - sacharózy nebo fruktózy - a proto chutná sladce. Většina druhů ovoce má...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyDá se jíst zdravě, levně a přitom nemuset omezovat dávky potravy?
Nikdo z nás se nenarodil s tím, že by sám od sebe, přirozeně preferoval určité potraviny. To všechno jsme se naučili nebo nás k...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyDá se na kokosovém oleji smažit?
Chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na používání kokosového oleje na vaření, fritování?Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyDá se odvyknout chuti na slané?
Chuť na slané je naučená a chuťové buňky se rychle přizpůsobí, když svůj příjem sodíku snížíme. Když lidé přecházejí...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy