Poradna výživy
Změny oleje
Vystavení vzduchu, slunečnímu svitu a teplotě může způsobit, že jídelní oleje žluknou. Abychom tomu zabránili, měli bychom je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyZmražené vs. čerstvé ovoce
Má zmražené ovoce stejný obsah nutrientů jako čerstvé? Studie věnované třešním a višním, brusinkám a jahodám naznačují...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživyZnámí mají krásný ovocný sad, ale můžeme z něho jíst ovoce, když blízko vede silnice?
Míra kontaminace spadem škodlivin z výfuků závisí na počtu aut, které projedou okolo a na vzdálenosti od silnice. Čím je...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživyZtrácí se při vaření zeleniny ve vodě velké množství vitamínů?
Zelenina, je-li dobře připravena, se může stát hlavním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny v našem jídelníčku....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyZůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?
Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživyZvyk je železná košile – to platí i o jídle
Celá naše společnost (mj. prakticky všechny supermarkety, prodejní automaty i restaurace) je nastavena na podávání a konzumaci...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyŽaloba
Majitel jednoho grilu (ve státě Arizona) žaluje druhého (na Floridě) - pro krádež myšlenky na podávání co nejnezdravějšího...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyŽaludeční vředy
Peptický vřed je výsledkem situace, kdy je slizniční membrána žaludku a/nebo dvanácterníku doslova vyleptána žaludečními...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživyŽeny, pozor na rtuť – v potravě!
Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyŽivočišné bílkoviny potřebuje jen kojenec
Od konce čtyřicátých let do konce osmdesátých let bylo základem oficiálního učení o výživě v bývalém Československu...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy