Kokosový tuk není hlavním viníkem
Mnohé organizace dnes varují před konzumací kokosového tuku. Kokosový tuk má však na svědomí pouze zlomek spotřeby nasycených tuků.
Rubrika: Oleje a tuky
| Typ článku: Rady lékaře
Američané např. spotřebují každý rok na jednoho obyvatele asi 0,7 kg kokosového tuku, sýrů ale zkonzumují 16 kg, tmavého masa, drůbeže a ryb celkem 81 kg a konečně mléka a mléčných výrobků (bez sýrů) 107 kg.
Přestože tedy maso, mléko a mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje nasycených tuků, média soustředí pozornost na kokosový tuk. Chceme-li skutečně snížit své riziko srdečních onemocnění, nahraďme maso, máslo a sýry luštěninami, rostlinnými pomazánkami a ořechovými sýry.
Počet přečtení: 2850
Datum: 27. 11. 2018