Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kokosový tuk není hlavním viníkem

Mnohé organizace dnes varují před konzumací kokosového tuku. Kokosový tuk má však na svědomí pouze zlomek spotřeby nasycených tuků.
Rubrika: Oleje a tuky
|
Typ článku: Rady lékaře

Američané např. spotřebují každý rok na jednoho obyvatele asi 0,7 kg kokosového tuku, sýrů ale zkonzumují 16 kg, tmavého masa, drůbeže a ryb celkem 81 kg a konečně mléka a mléčných výrobků (bez sýrů) 107 kg.

Přestože tedy maso, mléko a mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje nasycených tuků, média soustředí pozornost na kokosový tuk. Chceme-li skutečně snížit své riziko srdečních onemocnění, nahraďme maso, máslo a sýry luštěninami, rostlinnými pomazánkami a ořechovými sýry.

Počet přečtení: 2853
Datum: 27. 11. 2018