Nemoci srdce a cév
Omezování kalorií pomáhá srdci
Laboratorním myším ve „středním věku“ (tzn. 14 měsíců) podávali normální stravu anebo stravu s omezením obsahu kalorií....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieKyselina listová pomáhá léčit cévy
Předchozí výzkum ukázal, že dostatečné zásobení kyselinou listovou snižuje hladinu homocysteinu, aminokyseliny, která je spojena...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieStrava bohatá na vlákninu snižuje riziko infarktu u žen
Studie vypracovaná na více než 38 tisících ženách, pracovnících ve zdravotnictví, ukázala, že ty, které denně konzumovaly...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudiePanenský olivový olej snižuje škodlivost cholesterolu
Pouhá jedna polévková lžíce panenského olivového oleje denně navíc zřejmě přispívá k lepšímu vyloučení cholesterolu z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieKojení přispívá k nižšímu cholesterolu v dospělém věku
Podle výsledků studie vypracované v St. George’s Hospital v Londýně měli dospělí lidé, kteří byli v dětství kojeni, nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieJednoduché cukry mohou mít vliv na HDL cholesterol
Ve studii, které se zúčastnilo 55 žen po menopauze (s nadváhou či obezitou) se ukázalo, že lidé, kteří přecházejí na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieS celým zrnem za snížením rizika srdečního onemocnění
Rafinované obiloviny (nejčastěji v podobě výrobků z bíle mouky, bílé rýže atp.) obsahují menší množství vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieNízkotučná strava s nízkým obsahem soli snižuje krevní tlak
Nízkotučná strava s hojností ovoce a zeleniny, ale pouze malým množstvím soli, může vést k významnému poklesu krevního tlaku...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieKlíčem ke zdravému srdci je zdravá strava
Další dvě studie ukázaly, jak je pro ochranu před nemocemi srdce a cév důležité konzumovat hodně ovoce, zeleniny a málo tuku.Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieVláknina v obilovinách snižuje riziko srdečního onemocnění u starších lidí
Ve studii na 3 588 lidech starších 65 let se ukázalo, že ti z nich, kteří často konzumovali cereálie s vysokým obsahem vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie