Nemoci

Strava bohatá na vlákninu snižuje riziko infarktu u žen
Studie vypracovaná na více než 38 tisících ženách, pracovnících ve zdravotnictví, ukázala, že ty, které denně konzumovaly...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Evropská unie rozšiřuje pravidla pro boj se salmonelózou
Infekce salmonelou postihuje ročně v zemích Evropské unie více než 160 tisíc lidí, z nichž asi dvě stovky tomuto onemocnění...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie
Životní styl je pro onemocnění rakovinou důležitější než genetika
Dvě švédské studie vypracované na první a druhé generaci přistěhovalců ukázaly, že životní styl během prvních dvaceti let...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Rafinované uhlohydráty ve vztahu k rakovině slinivky
Strava, která obsahuje velké množství bílého pečiva, bílé rýže, ale také brambor, podstatně zvyšuje riziko rakoviny slinivky u...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Kofein ve vztahu k cukrovce
Předběžné výsledky jedné malé nizozemské studie ukázaly, že již pití malého množství kávy vystavuje jednotlivce riziku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Šance pro diabetiky
Podívejme se nejprve na krátký přehled onemocnění cukrovkou. Zvýšení hladiny krevního cukru způsobují dvě zcela odlišná...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
Smích při jídle pomáhá diabetikům snížit hladinu krevního cukru
Malá studie ukázala, že diabetici se lépe vypořádají s cukrem, když si při jídle dopřejí jako vedlejší chod i porci smíchu.Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Souvislost mezi užíváním pálivých papriček a rizikem rakoviny žlučníku
Od sedmdesátých let zaznamenávají odborníci na rakovinu stálý vzestup výskytu rakoviny žlučníku u Chilanů (kteří mají dnes...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Panenský olivový olej snižuje škodlivost cholesterolu
Pouhá jedna polévková lžíce panenského olivového oleje denně navíc zřejmě přispívá k lepšímu vyloučení cholesterolu z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Hrst ořechů každý týden jako ochrana před cukrovkou
Ženy, které si občas dopřejí hrst mandlí nebo vlašských ořechů, případně porci arašídového másla, mohou mít nižší...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie