Obilniny
Ječmen
Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieChcete zesílet? Jezte jáhly!
Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieBulgur
Je polotovar připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo v zemích Blízkého...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieAmarant
Amarant je semeno rostliny (obilovina), z něhož se mele mouka. Je bohatý na bílkoviny, železo a vápník a pro posílení imunitního...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieCo je třeba jíst ráno, abychom potom vydrželi psychickou zátěž ve škole?
Obiloviny jsou podle mého názoru vynikajícím zdrojem trvalé energie a obsahují také vitamíny skupiny B, které potřebují nervové...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékařeCelozrná rýže
Ne každý si uvědomuje, jak velký rozdíl je mezi celozrnnou a bílou rafinovanou rýží. Každý, kdo se stará o kvalitu vlastní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieRýže
Rýže patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je jí známo asi dvacet druhů. Rýže je stará kulturní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieJečmen
Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieBulgur
Je to polotovar vyráběný z obilí, u nás se dělá ze špaldy. Naklíčená zrna špaldy se usuší a nahrubo pomelou. Správný bulgur...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie