Ovoce
![](/image.php?3692&0&t=1)
Meruňky
Staré národy Orientu a Asi, např. v tomto století objevený dlouhověký národ Hunzů, považovali meruňky za pramen zdraví a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3696&0&t=1)
Maliny
Malinová kůra (1-1,5 kg malin denně po dobu 3-5 dnů) je velmi účinná při zácpě, jaterních a ledvinových onemocněních...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3714&0&t=1)
Jahody
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3718&0&t=1)
Hrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách
Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2048&0&t=1)
Četla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?
Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2064&0&t=1)
Slyšela jsem, že sušené ovoce je sířené a přeslazené? Je tedy zdravé?
Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3738&0&t=1)
Broskve
Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3740&0&t=1)
Borůvky
Borůvky lze směle prohlásit ze jednu z nejzdravějších plodin. Jsou nejen chutné, lahodné, ale i mimořádně zdravé. Karoteny...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3758&0&t=1)
Jablečné pyré
Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3760&0&t=1)
Jablko
Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie