Ovoce
Karamabola
Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKaki
Jelikož plody svojí barvou, která je oranžová nebo jasně červená, připomínají plameny ohně, jsou odborně nazývány Diospyros...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJablko
Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek, což je čtvrté největší množství mezi pěstovanými ovocnými...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieSlívy
Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieGranátové jablko
Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieVodní meloun
Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieŽlutý meloun
Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieBorůvky
Plody borůvek, které bývají jen zřídka větší než 1 centimetr, rostou na nenápadných malých keříčcích. Kvůli svojí...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieFejchoa
Fejchoa patří do stejné čeledi jako guava. Její dužina krémové nebo lososově růžové barvy je měkká a želatinová; chutí...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopediePlod chlebovníku
V 18. století se chlebovníky převážely z Polynéských ostrovů do karibské oblasti, kde se vysazovaly. Jejich plody sloužily jako...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie