Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Mléko a slinivka pod palbou

Mají-li populace lidí, kteří jsou geneticky podobně vybaveni, různý výskyt nějaké nemoci, pak to musí být něco v okolním...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Lékař mi naměřil krevní tlak 140/110 torr. Doporučil mi nejdříve asi na měsíc vyzkoušet změnu stravování. Pokud to nezabere, předepíše mi prý léky. Co bych mohl, kromě omezení příjmu soli, udělat?

Začít jíst cibuli a česnek každý den. Česnek i cibule snižují tlak pravděpodobně proto, že obsahují mnoho adenozínu, který...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Pšenice špalda

Je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Obsahuje hodně hořčíku...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pórek

Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Polenta

Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Jsem výkonnostní sportovec. Proč mám jíst těstoviny, vločky, kukuřici a podobné věci?

Protože jsou pro tělo vyváženým zdrojem energie. Glukóza se – na rozdíl od sladkostí – postupně vstřebává do krve a hladina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře

Pohanka

Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pistáciové oříšky

Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Zůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?

Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Petržel

Obsahuje velké množství chlorofylu a karotenů. Je proto velmi důležitá pro dobrý stav zraku, sliznic, pokožky, nehtů a vlasů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie