Rubriky
Má smysl znát svoji hladinu cholesterolu?
Hladina krevního cholesterolu přímo odráží tučnost toho, co jíme. Lze se na ni spolehnout jako na ukazatele zaznamenávajícího...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékařeDůsledky nedostatku hořčíku
Pokračující nedostatek hořčíku způsobuje ztráty vápníku a draslíku, s následnými příznaky nedostatku těchto minerálů....Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeOperace bypassu jsou riskantní
Ukazuje se, že změna stravy a životního stylu je lepším způsobem léčby srdečních onemocnění. Jednak se tím vyhneme bolestem a...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékařeCo je to GMO?
V genech je uložena informace o stavbě každého živého organismu a jeho fungování. V přírodě se kříží, tedy kombinují, geny...Rubrika: Ekologie | Typ článku: ČlánkyPrůjem i zácpa mohou být příznaky potravinové alergie
Potravinové alergie často doprovází průjmové onemocnění. Vyloučení alergenu stav upraví. Nejčastější příčinou jsou mléko...Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékařePlechovka od barvy
Před několika měsíci jsem obdržel kopii dopisu z křesťanského domu charity v New Yorku, od pracovnice, která pracuje s mladými...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: ČlánkyMám jít na operaci bypassu. Dá se dělat ještě něco jiného?
Vědecký výzkum začíná poukazovat na neoddiskutovatelné výhody spojené se změnou stravy a životního stylu při léčbě...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékařeVitamín A způsobuje oslabení kostí
Ve studii zveřejněné v časopise Annuals of Internal Medicine bylo zjištěno, že vitamín A, známý jako retinol, zvyšuje riziko...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: ČlánkyAteroskleróza je léčitelnou chorobou
Pokusy na zvířatech rovněž poskytují důkazy o tom, že ateroskleróza je léčitelnou chorobou. Při studiích na zvířatech se...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékařeHořčík brání ateroskleróze
Ve studii na krysách dokázala strava s vysokým obsahem hořčíku zabránit rozvoji aterosklerózy. Bylo ukázáno, že v mnoha...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie