Rubriky

K čemu slouží tuky a jaké druhy tuků rozeznáváme?
Tuky jsou v první řadě zdrojem a zásobárnou energie. Rozeznáváme nasycené, mononenasycené, polynenasycené a hydrogenované tuky.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Podávání vitamínů řady B vyléčilo pásový opar
Jeden muž si sám vyléčil pásový opar tím, že konzumoval značná množství vitamínů řady B společně s vitamínem E v tekuté...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře
Je třeba se obávat nedostatku bílkovin na čistě rostlinné stravě?
Nepochopení problematiky vápníku a bílkovin, a to jak ze strany laiků, tak ze strany odborníků ve výživě, vedlo k tomu, že se v...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Nový postoj k životu
Bylo prokázáno, že existuje jasné spojení mezi pozitivním myšlením a řadou prospěšných účinků projevujících se v životě...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Články
Cukr, alkohol, mléko a kriminalita
Velké množství cukru ve stravě může být jedním z faktorů odpovědných za vzrůst násilí v naší společnost. Vysoký příjem...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie
Otázky zdraví v Bibli
Ježíš Kristus přece řekl, že „nic, co zvenčí vchází do člověka, nemůže ho znesvětit, ale co z člověka vychází, to jej...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články
Je potřeba si dávat pozor i na nadbytek rostlinných bílkovin ve stravě?
Rostlinné potraviny mívají obvykle nižší obsah bílkovin než živočišné produkty. Nejdůležitější výjimkou jsou luštěniny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Hlavního hygienika spermie nezajímají
Bisfenol A (BPA) je látka, která se používá pro výrobu polykarbonátových plastů a je obsažena mj. v kojeneckých lahvích a...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články
V současné době se často propagují nízkotučné mléčné výrobky. Doporučil byste jejich konzumaci?
Pokud se z potraviny odstraní tuk, pak proporcionálně vzroste procento kalorií obsažených v podobě bílkovin.Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře
Vitamín B1 (tiamin) není potřebný pouze proti beri-beri
Jedním z hlavních důvodů toho, proč je dnes B1 avitaminóza tak běžná, je, že při procesu mletí pšenice jsou z mouky odstraněny...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře