Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Nikoliv stres, ale reakce na stresující faktory

Stres může způsobit, že se budete cítit starší, než skutečně jste. Nedávná studie ukázala, že ty ženy, které byly vystaveny...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Pozor na zahřívání masa na vysokou teplotu

Když se maso zahřívá na vysokou teplotu, dochází k chemickým změnám, v jejichž důsledku se mohou vytvářet karcinogeny....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Umělá hnojiva způsobují nedostatek hořčíku

Chudobu půdy na hořčík může způsobit nadměrné hnojení umělými hnojivy, které činí půdu tak bohatou na uhličitan draselný...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Jezte optimální množství masa

Tak zní jedno z hlavních doporučení prof. Waltera Willetta z Harvardské university - jednoho z nejznámějších světových...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Infekce jsou někdy nepřímým důsledkem potravinové alergie

Chronické nebo vracející se infekce horních cest dýchacích mohou být nepřímým důsledkem potravinové alergie. Nosní a sinusové...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Rady lékaře

Břímě země

Potom Naamán řekl: „Tedy nic? Kéž je tvému služebníku dáno tolik prsti, kolik unese pár mezků, neboť tvůj služebník už...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články

V našich podmínkách se korýši příliš nekonzumují, ale přesto – dá se jejich maso doporučit?

Korýši, jako jsou mlži, krabi, garnáti a humři, obsahují málo tuků, ale velmi mnoho bílkovin a sterolů, látek podobných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Neslyším tě!

Je překvapivé, že až šestnáct procent mladých Američanů trpí poškozením sluchu.Rubrika: Ušní, nosní a krční nemoci | Typ článku: Studie

Jsem přesvědčená, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá zdraví. Souhlasíte?

Maso ryb a mořských živočichů může ve stravě představovat stejná rizika jako maso jiných živočichů. O obou je známo, že...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Hořčíku se dnes ve stravě nedostává

V pozadí dnes tak běžného nedostatku hořčíku je to, že příliš mnoho potravin konzumujeme ve vařeném stavu. Soli hořčíku...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy