Rubriky
I málo masa škodí…
Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieInspirace pro přirozené hubnutí
Začneme zajímavým srovnáním. Po přečtení určitých faktů v knize Čínská studie jsem si potvrdil domněnky, které vycházely z...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: ČlánkyVýdaje za léky
Celosvětové výdaje za léky na předpis překonávají hranici miliardy dolarů ročně (z toho asi třetinu tvoří trhy USA). V ČR...Rubrika: Léky | Typ článku: Rady lékařeLéky vs. celozrnné obiloviny
Léky na vysoký krevní tlak snižují nebezpečí infarktu v průměru o 15 % a riziko mrtvice o 25 %. Vědci však zjistili, že...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieCo si počít v době post-antibiotické
Generální ředitelka Světové zdravotnické organizace již před pár lety varovala, že se blíží doba, v níž přestane fungovat...Rubrika: Léky | Typ článku: ČlánkyS droždím za lepší náladou
Běžci, kteří dostávali čtyři týdny po závodu denně přibližně lžičku potravinářského droždí, měli poloviční výskyt...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieRozkošná růžová
Všimli jste si někdy, jak se vaše moč zbarví dorůžova, když jste předtím jedli červenou řepu?Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Poradna výživyOtrava potravinami
Patogeny (z řeckého slova pathos – utrpení a genes – původce něčeho) se vyskytují i v našem jídle. Nemoci způsobené jídlem...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: ČlánkyS fytáty proti rakovině i osteoporóze
U těch, kteří jedli alespoň jednou týdně červené maso, hrozilo dvojnásobné riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku, u...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieZapomeňte na křížovky, dejte se do pohybu!
Skupinu lidí s mírnou kognitivní poruchou – což jsou ti, kdo kupříkladu začínají zapomínat nebo se pravidelně opakují –...Rubrika: Pohyb | Typ článku: Přírodní léčba