Rubriky

Na cestě ke zralosti
Svět je plný lidí, kteří jsou sice zralí po tělesné stránce, ale po stránce osobnosti a charakteru zralosti nedosáhli. Uvedeme si...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Články
Výživa v cele smrti
Jíme tak, jako by nám nezáleželo na budoucnosti. A máme data, která to potvrzují.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Když žena pláče
První slzy na tváři mé ženy jsem zaregistroval krátce po svatbě. V té chvíli jsem nevěděl, jak mám reagovat. Možná i proto...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články
Brokolicové bruschetty s červeným humusem
Brokolicové bruschetty s červeným humusemRubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty
Dávky kyselin ledvinám nesvědčí
Vleklá slabá metabolická acidóza, která je připisována stravě bohaté na maso, pomáhá vysvětlit, proč lidem konzumujícím...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře
Učit se kognitivní trpělivosti
Obecně tradovanou představu, že digitální technologie jsou nepřítelem čtení knih, statistiky nepotvrzují. Existuje kupříkladu...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články
Pikantní brokolicový salát s kešu
1 brokolice, 1 větší červená paprika, sezamový olej, 2 hrsti kešu oříšků, 1 lžička kajenského pepře, 2 stroužky česneku, 5...Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty
Máte rádi polévky?
Miso je produktem vyráběným z celých fermentovaných sójových bobů. Je to hustá pasta, která se obvykle vmíchává do horké vody...Rubrika: Polévky | Typ článku: Poradna výživy
Práce na noční směny
Lidé pracující na směny mohou mít vyšší úmrtnost na srdeční onemocnění, mrtvici, cukrovku, demenci, kardiovaskulární...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články
Oves se zelenou čočkou, růžičkovou kapustou a celerem
150 g ovsa bezpluchého, 80 g tmavozelené čočky, 200 g celeru, 2 menší cibule, slunečnicový olej, mořská sůl, 1 lžíce sušeného...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty