Rubriky
Časté jedení vyčerpává slinivku
Jídlo stimuluje slinivku k produkci inzulínu. Když je inzulín produkován příliš často, může být výsledkem nízká hladina...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyNenechte nad svým hněvem zapadnout slunce
Představte si, že by v našem životě místo náhlých krátkodobých stresorů působil trvalý stresor. Náhlé, krátkodobé změny s...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíČasté jedení napomáhá tvorbě zubního kazu
Mezi jídly se nejčastěji konzumují sladkosti. Ty jsou hlavní příčinou zubního kazu.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyKdyby byla rostlinná strava skutečně tak zdravá, jistě by bylo více vegetariánů. Maso nemůže být tak škodlivé, jak se někdy tvrdí.
Důkazů o škodlivosti masa a masných výrobků přibývá. Věda o výživě zároveň potvrzuje, že strava založená pouze na...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyTělo na stresující faktor okamžitě reaguje
Náhlý stresor způsobí v těle několik změn. Co způsobí náhlý přísun energie? Podílí se na tom pět okamžitých změn v...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíSójový jogurt
Do 1/2 litru sójového mléka Provamel natural přidáme citrónovou šťávu a necháme 1-2 dny stát na teplém místě. Mléko zkysne na...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyDejte si pozor na vzteklého rysa!
Reakce našeho těla na stres je důmyslný proces, který nás má ochránit před nebezpečím. Intuitivní reakce na stres lze popsat...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíČasté jedení přispívá ke tvorbě žaludečních vředů
Časté jedení vyvolává vytváření většího množství trávicích žaludečních šťáv. To nemusí být tak špatné, pokud...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyČasté jedení zvyšuje hladinu triglyceridů
Po jídle stoupá hladina krevních tuků (triglyceridů). Výsledkem je, že se zvyšuje přilnavost krevních destiček, což znamená...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyJakým způsobem tuk poškozuje organismus?
Nadměrné množství tuku v potravě vytváří podmínky pro chorobný proces zvaný ateroskleróza – kornatění a zužování tepen....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy