Rubriky

Strava s nízkým obsahem bílkovin snižuje riziko ledvinových kamenů
Mužům, u kterých se vytvoří ledvinové kameny, se často doporučuje, aby omezili příjem vápníku. Výsledky nejnovějšího...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Kadeřávek
Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
U mé babičky se projevily výrazné problémy po konzumaci mléka. Má ho úplně vysadit, anebo se dá tento problém řešit jinak?
Nedá. Je přirozeným důsledkem skutečnosti, že když se končí naše „kojenecké“ období (okolo 4. roku), naše tělo přestává...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře
Živočišné tuky zvyšují riziko rakoviny žaludku a jícnu
Podle výsledků studie vypracované lékaři z Yale University na více než 1 000 pacientech a skoro 700 zdravých lidech platí, že ti...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Ječmen
Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Když nebudu jíst maso, mám konzumovat více mléka a sýrů?
Mnozí tak jistě činí, cestou ke zdraví však není zaměňovat jednu nezdravou kategorii jídelníčku za jinou (byť méně nezdravou)...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Konzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků
Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Jahody
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Ježíš - světlo
Světlo se dotýká prapůvodní lidské touhy, touhy po životě a po štěstí. O milujícím člověku říkáváme, že vnáší světlo...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články
Není škoda mrkev dusit, vařit anebo jinak tepelně upravovat? Vždyť se v ní zničí všechny vitamíny.
Některé látky se tepelnou úpravou mrkve částečně zničí, ale neplatí to o betakaroténu. Ten se naopak stává pro naše tělo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy