Rubriky

Mák
Mák obsahuje velké množství vápníku (1 400 mg na 100 gramů) – dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Gugulipid na cholesterol
Snížení hladiny cholesterolu v krvi může být důležitým krokem pro snížení rizika srdečního onemocnění. Na každých pět...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Články
Ve vaší knize jsem se dočetla, že šťáva ze zelí léčí vředy žaludku a dvanácterníku. Musí to být šťáva anebo se dá použít i celé zelí?
Šťáva ze syrového zelí (ne kyselá šťáva ze sudového zelí!) je skutečně velmi účinným nástrojem při léčbě peptických...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře
Studie ukázala, jaké má kouření účinky na celé tělo
Podle amerických vědců způsobuje kouření škody po celém těle, neboť snižuje hladinu enzymu, který je klíčový pro udržení...Rubrika: Kouření | Typ článku: Studie
Lněné semínko
Lněná semínka jsou bohatým zdrojem vitamínu E a jódu.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Až do dna!
Naše tělo vodu tolik potřebuje! Pamatujte si, že pocit žízně zaostává za skutečnou potřebou vody, kterou tělo vyžaduje. Ve...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Nesnáším česnek. Zkusíte mě přesvědčit, abych jej začala jíst?
Nevím, co na vás platí. Můj bratranec Pavel říká, že miluje česnek, protože „chutná po klobáse“, ale myslím, že existuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Podávání velkých porcí malým dětem může vést k přejídání
Studie z nedávné doby zjistila, že velikost porcí podávaných dětem doma i v restauracích se za posledních pětadvacet let...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie
Bílá ředkev daikon pomáhá odstraňovat hleny z organismu
Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Přírodní léčba
Květák
Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie