Rubriky

Nejvhodnější zdroje vápníku:
Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Mateřské mléko snižuje riziko cukrovky?
Podle výsledků studie vypracované na indiánech z kmene Pima jsou kojené děti vystaveny nižšímu riziku vzniku cukrovky později v...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie
Mrkev karotka
Pektin obsažený v mrkvi, zelí a bramborách na sebe váže 80 % těžkých kovů v těle a vylučuje je z organismu ven. V lidové...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Saturn či Jupiter?
Problém lidských potřeb patří k nejzrádnějším terénům, v němž se nerady, a jen s krajními obtížemi pohybují všechny vědy...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články
Nejvhodnější zdroje selénu:
Brazilské (para) ořechy, obiloviny, kukuřice, celozrnné výrobky, houby, česnek, cibule, brokolice, slunečnicové semínko.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Hladina cholesterolu se během puberty snižuje
Studie, která zahrnovala 663 chlapců a dívek ve věku osmi až deseti let, kteří byli sledováni po dobu tří let, se pokoušela...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie
Meloun
Konzumace melounů působí příznivě na činnost ledvin a močového měchýře. Obsahují mnoho enzymů a karotenů, což příznivě...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Exploze v tiskárně
Mnozí dnes věří, že život vznikl z neživé hmoty zcela bez programu, shodou okolností. Ve skutečnosti život v žádném případě...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články
Nejvhodnější zdroje kyseliny listové:
Čočka, ovesné vločky, kukuřičné vločky, špenát, růžičková kapusta, brokolice, květák, chřest, avokádo, černá fazole...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Strava snižuje homocystein a riziko srdečního onemocnění
Výsledky studie vypracované na Johns Hopkins Medical Institutions v Baltimore ukázaly, že strava s nízkým obsahem tuku a s hojným...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie