Rubriky

Užívání alkoholu ve vztahu k nevalným stravovacím návykům
Ve studii vypracované na skoro 73 000 francouzských žen středního věku se ukázalo, že ty ženy, které vypily nejvíce...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie
Strava s nízkým obsahem tuku vhodná i pro malé děti?
Přestože omezování tuků ve stravě je jistě vhodné pro dospělé, American Heart Association doporučuje, aby se tuky neomezovaly u...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Chcete zesílet? Jezte jáhly!
Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Pesticidy způsobují Parkinsonovu chorobu
Mnohé studie naznačují, že Parkinsonova choroba je častější u lidí, kteří jsou vystaveni pesticidům. Existují studie o...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články
V sezóně máme hodně květáku a rodinu otravuje, když musí jíst stále nějaké jídlo z květáku.
Vysvětlete jim, že květák obsahuje – podobně jako brokolice a jiné druhy kapustovité zeleniny – velmi mnoho účinných...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Máte rádi sýry? Vaše srdce ale ne…
Výzkum z nedávné doby označil sýry za jeden z hlavních zdrojů nasyceného tuku (který ucpává cévy) v naší stravě. Podle...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Hrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách
Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Nudlové hašé s tofu a olivami
1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Četla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?
Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy
Přecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí
Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou s přibývajícími lety vystaveni vyššímu riziku úmrtí na...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie