Rubriky

Kuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Dvacáté století
Mnozí dnes věří, že 20. století bylo vrcholem pokroku a vyspělosti lidstva. Zbývá jen upřesnit, že 20. století patří k...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články
Od té doby, co manžel pravidelně jí sóju a jiné luštěniny, klesl mu cholesterol, ale teď mu zjistili dnu a lékař luštěniny zakázal…
Podle mne není nevyhnutelné vynechat v jeho jídelním lístku luštěniny. Důležitější je úplně vyloučit uzeniny, vnitřnosti...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Zákaz kouření na pracovišti přináší v USA své ovoce
I když bylo vystavení cigaretovému kouři na pracovišti vzhledem k různým zákazům a omezením podstatně sníženo, dělnické...Rubrika: Kouření | Typ článku: Studie
Cibule
Podporuje činnost trávících orgánů a tvorbu žaludečních šťáv. Pomáhá ničit baktérie. Povzbuzuje činnost jater, slinivky...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Zpět k přírodě
Organické látky ve zdravé půdě jsou jakousi přírodní továrnou, zdrojem biologických procesů. Vznikají rozkladem rostlinných a...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články
Je pravda, že sezamové semínko je dobrým zdrojem vápníku?
Sezam je vynikajícím zdrojem vápníku! Jen musí být pomletý, abychom se k vápníku uvnitř semínka dostali. Dvě lžíce pomletého...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Poradna výživy
Čínská rybí omáčka zvyšuje riziko rakoviny jícnu
Fermentovaná rybí omáčka, běžně používaná jako ochucovadlo zejména v jižní Číně a v dalších oblastech jihovýchodní Asie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Celer
Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v rozpustné...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Koruna mozku
Vědci, zabývající se studiem čelního mozkového laloku, se znovu a znovu přesvědčují o tom, že životní styl člověka výrazně...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články