Sladidla
Sladěnka
Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieNigari
Nigari je druh krystalizované mořské soli, který se používá při výrobě kvalitních sojových sýrů tofu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieKuzu
Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieArowroot
Arowroot je bílý prášek, získávaný z kořene divoce rostoucí americké rostliny, který se v potravinářství používá jako...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieKarobové bonbony
Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieMiso
Miso je hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí (miso sójové, rýžové, ječmenné). Rýže či...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieTamari
Sójová omáčka vyráběná ze sójových bobů a mořské soli. Kvasí po mnoho měsíců v dřevěných kádích. Jedná se o tradiční...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieShoyu
Tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů. Tato sójová omáčka je vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieMelasa
Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieKarob, svatojánský chléb
Karob je vynikající chutnou a zdravou alternativou místo kakaa. Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním Východě, kde se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie