Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Vaječná bílkovina je nejkvalitnější bílkovina. Je to tak?

Vejce jsou propagovány pro svoji perfektní sestavu esenciálních aminokyselin nalézajících se v jejich bílkovině. Když však byly...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Existují studie, které prokazují zdravotní vhodnost konzumace vajec?

Průmysl výroby vajec finančně podpořil řadu studií, jejichž cílem bylo prokázat, že cholesterol obsažený ve vejcích nezvyšuje...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře

Jaká je pravda o vejcích? Jsou zdravá?

Vejce se ve většině případů konzumují v neoplodněném stavu. Oplodnění vejce podstatně nezmění jeho výživovou kvalitu.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Jaké živiny kravské mléko neobsahuje a jaké naopak obsahuje?

Kravské mléko neobsahuje dostatečné množství vlákniny, kyseliny linolenové, železa, vitaminu B3 (niacinu) a vitaminu C k pokrytí...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Polévky v sáčku

Dříve než do sebe nalijete další polévku v sáčku, tady jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy o glutamátu sodném.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Jsou pro nás mléčné výrobky dobré?

Vědecké studie jasně ukazují, že mléčné výrobky způsobují jak dětem, tak dospělým závažné zdravotní potíže. Většina...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží

Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Vybarvěte si mne do zdraví

„Klíčem k optimalizaci zdraví srdce je konzumace pestré škály druhů zeleniny," říká Melissa Ohlsonová, koordinátorka projektů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Jako dítě jsem byl jen krátce kojen a brzy jsem byl převeden na náhražky na bázi kravského mléka. Nese to s sebou nějaká rizika?

U malých dětí, pro které je plnotučné kravské mléko nebo odtučněné mléko hlavní součástí jídelníčku, se může rozvinout...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Sýr - poněkud kyselý úsměv

V dnešní době je stále méně věcí svatých a nedotknutelných. Svoji aureolu ztrácejí nyní i sýry, užívané po dobu uplynulých...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články