Strava
Jak dosáhnu stravy s nízkým obsahem bílkovin, která ale mému tělu dodá dostatek bílkovin potřebných pro jeho obnovovací a jiné funkce?
Podle studií věnovaných výzkumu vápníkové bilance to pro většinu lidí znamená snížit příjem bílkovin asi na 50 gramů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeSojové maso jsem jednou vyzkoušela a rodina ho odmítla jíst. Něco jsem udělala špatně, nebo měli pravdu?
Chuť připraveného sojového masa závisí jednoznačně na přípravě. Je důležité, aby všechny příchutě, které chcete do...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživyŠalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieKdy biopotraviny škodí?
Možná jde o trochu provokativní název, který u uživatelů bioproduktů vyvolá otázku: Jak to, že mohou i škodit? V posledních...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživySaturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieRozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopediePara ořechy
Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieProč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?
Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyZe všech stran se valí informace, že omega-3 mastné kyseliny v rybách jsou zdravé na srdce a imunitní systém. Rostliny tyto mastné kyseliny neobsahují?
Samozřejmě, že obsahují. K nejlepším zdrojům omega-3 mastných kyselin patří lněné semínko a olej z něho, vlašské ořechy...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékařeStředomořská strava snižuje riziko srdečních onemocnění v Indii
Studie vypracovaná v Indii naznačuje, že středomořská strava bohatá na ovoce, zeleninu, ořechy, celozrnné obiloviny a některé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie