Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Od zrna ke kuřeti

V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Nemusím klíčené fazole mungo nejprve uvařit?

Ne. Fazoli mungo i čočku můžete po naklíčení konzumovat syrové. Ostatní luštěniny je třeba uvařit.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Ne vůně, ale chuť tučných jídel vábí jedlíky

Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kapusta

Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek

Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

U mé babičky se projevily výrazné problémy po konzumaci mléka. Má ho úplně vysadit, anebo se dá tento problém řešit jinak?

Nedá. Je přirozeným důsledkem skutečnosti, že když se končí naše „kojenecké“ období (okolo 4. roku), naše tělo přestává...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Ječmen

Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Když nebudu jíst maso, mám konzumovat více mléka a sýrů?

Mnozí tak jistě činí, cestou ke zdraví však není zaměňovat jednu nezdravou kategorii jídelníčku za jinou (byť méně nezdravou)...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Jahody

Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Není škoda mrkev dusit, vařit anebo jinak tepelně upravovat? Vždyť se v ní zničí všechny vitamíny.

Některé látky se tepelnou úpravou mrkve částečně zničí, ale neplatí to o betakaroténu. Ten se naopak stává pro naše tělo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy