Strava
Četl jsem, že žampióny v syrovém stavu jsou toxické. Je to pravda?
Částečně. Obsahují hydraziny, které jsou podezřelé z kancerogenity, ale dávka syrových žampiónů na vyvolání rakovinných...Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékařeTeenageři, kteří jsou vegetariáni, konzumují zdravější stravu než jejich vrstevn
Teenageři často udávají trend, co se týká hudby nebo módy. Poznatky studie vypracované na University of Minnesota v Minneapolis...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieBrokolice
Brokolice je významnou zeleninou pro těhotné ženy a děti. Není tak náchylná přijímat dusičnany jako květák. Brokolice je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSlyšela jsem, že sušené ovoce je sířené a přeslazené? Je tedy zdravé?
Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživyBroskve
Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieLněné semínko
Již kdysi dávno v minulosti, v roce 650 př. Kr., doporučoval Hippokrates lněné semeno jako léčebný prostředek. Ještě předtím...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieMandle prý chrání srdce? Jak?
Velmi účinně. Jak bylo zjištěno na univerzitě Loma Linda v Kalifornii, lidé, kteří jedí jakékoliv ořechy aspoň pětkrát...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékařeBorůvky
Borůvky lze směle prohlásit ze jednu z nejzdravějších plodin. Jsou nejen chutné, lahodné, ale i mimořádně zdravé. Karoteny...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJe pravda, že špenát neobsahuje tolik železa, kolik se donedávna tvrdilo?
Špenát skutečně nepatří k těm nejlepším zdrojům železa, ale stále zůstává zdrojem mnoha jiných látek s antioxidační...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyArowroot
Arowroot je bílý prášek, získávaný z kořene divoce rostoucí americké rostliny, který se v potravinářství používá jako...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie