Encyklopedie
Zázvor pomáhá nejen proti chřipce
Zázvor pálí. Snad proto ho mnozí nedoporučují. Já si ale myslím, že když to s ním nepřeháním, ať trošku pálí – ať...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieZelené výhonky
Na jaře většina z nás postrádá dostatek čerstvé zeleniny. Můžeme si velmi snadno pomoci. Stačí si vypěstovat zdravé zelené...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieZelený ječmen - čistí, hojí, vyživuje, posiluje
Ječmen – to nejsou jen kroupy. Slyšeli jste o zeleném ječmeni? Mnozí lidé si myslí, že k tomu, aby mohli vykonávat těžkou...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieZelí
Zelená hlávka je shluk listů, které vytvářejí kouli. Hlávku má většina brukvovité zeleniny, ale existují výjimky, jako např....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieŽampiony
Žampiony jsou velmi oblíbené pro svoji příjemnou chuť. K přípravě jídel se jich začalo používat začátkem 20. století a od...Rubrika: Houby | Typ článku: EncyklopedieŽito
Žito je svým složením podobné pšenici, ale má více proteinů a vlákniny. Obsahuje hodně sacharidů, z nichž největší část...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieŽlutý meloun
Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie