Magazín zdraví
Články
Encyklopedie
Poradna pro duševní zdraví
Poradna výživy
Přírodní léčba
Rady lékaře
Recepty
Studie
Časopis Prameny zdraví
O časopisu Prameny zdraví
Přihláška k odběru
Archiv
Knihy
Newstart pobyty
Co je to NEWSTART
Nabídka pobytů
Místa konání a přihlášky
Ohlasy účastníků
Fotogalerie
Hubneme zdravě
O kurzu
Výsledky
Přihláška
O nás
Aktuality
Kdo jsme
Kontakty
Reklama
Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Články dle typu
Poradna výživy
Poradna výživy
Jaký je význam vápníku ve stravě? Musíme konzumovat mléko a mléčné výrobky, chceme-li předejít osteoporóze a zlomeninám?
Kosti jsou nezbytným předpokladem pohyblivosti a tělesné zdatnosti nejen člověka, ale i všech savců a dokonce i všech obratlovců....
Rubrika:
Vitamíny a minerály
| Typ článku:
Poradna výživy
Jaký je zdravotní přínos mořské soli?
V zájmu zdraví si lidé kupují místo obyčejné soli mořskou sůl. Je pravděpodobné, že mořská sůl je skutečně o trochu...
Rubrika:
Mýty a omyly
| Typ článku:
Poradna výživy
Jaký je žebříček čistých tuků, resp. olejů podle zdravotní vhodnosti?
Zdravotně nejvhodnější tuk (na našem trhu) je olivový olej. Potom následují běžné rostlinné oleje. Potom následují běžné...
Rubrika:
Oleje a tuky
| Typ článku:
Poradna výživy
Jaký jídelníček je z pohledu odborníka na výživu nejlevnější a současně nejzdravější?
V řadě oblastí světa bylo v uplynulých desetiletích a staletích levnější živit se bramborami než živit se moučnými výrobky....
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Jaký nápoj je ideálním k pravidelnému pití?
Zcela ideálním nápojem je voda. Neobsahuje žádnou energii, nevyžaduje trávení a nedráždí žaludek. Voda je přesně to, co naše...
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Jakým způsobem můžu snížit své riziko onemocnění ledvin?
Velmi mnoho infekčních nemocí způsobuje celoživotní poškození srdce nebo poškození ledvin. S rozvojem poznání o příčinách...
Rubrika:
Další nemoci
| Typ článku:
Poradna výživy
Jakým způsobem tuk poškozuje organismus?
Nadměrné množství tuku v potravě vytváří podmínky pro chorobný proces zvaný ateroskleróza – kornatění a zužování tepen....
Rubrika:
Oleje a tuky
| Typ článku:
Poradna výživy
Jakým způsobem vědci získávají poznatky o vztahu mezi výživou a zdravím?
Vztahy mezi výživou a zdravím můžeme získávat z různých typů souborů údajů: a) Shromáždíme údaje z různých zemí světa...
Rubrika:
Stravování
| Typ článku:
Poradna výživy
Japonci konzumují hodně soli a mají hodně rakoviny žaludku
Koncentrované zdroje soli mohou poškodit žaludeční výstelku. Výsledkem může být rakovina žaludku. Japonci přijmou až 7 a čtvrt...
Rubrika:
Rakovina
| Typ článku:
Poradna výživy
Je balená stolní voda opravdu chutnější a bezpečnější než voda z kohoutku?
Jak se má člověk zachovat při všech těch zprávách o znečištění životního prostředí těžkými kovy, nukleárním odpadem...
Rubrika:
Voda
| Typ článku:
Poradna výživy
|<
<
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
>
>|
Rubriky
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Časopis prameny zdraví
2024 / Tváří v tvář
biblickým postavám
Nabídka
newstart pobytů
Aktuální nabídka
kurzů a seminářů
Odběr článků z webu