Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Jaký je význam vápníku ve stravě? Musíme konzumovat mléko a mléčné výrobky, chceme-li předejít osteoporóze a zlomeninám?

Kosti jsou nezbytným předpokladem pohyblivosti a tělesné zdatnosti nejen člověka, ale i všech savců a dokonce i všech obratlovců....Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaký je zdravotní přínos mořské soli?

V zájmu zdraví si lidé kupují místo obyčejné soli mořskou sůl. Je pravděpodobné, že mořská sůl je skutečně o trochu...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Jaký je žebříček čistých tuků, resp. olejů podle zdravotní vhodnosti?

Zdravotně nejvhodnější tuk (na našem trhu) je olivový olej. Potom následují běžné rostlinné oleje. Potom následují běžné...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Jaký jídelníček je z pohledu odborníka na výživu nejlevnější a současně nejzdravější?

V řadě oblastí světa bylo v uplynulých desetiletích a staletích levnější živit se bramborami než živit se moučnými výrobky....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaký nápoj je ideálním k pravidelnému pití?

Zcela ideálním nápojem je voda. Neobsahuje žádnou energii, nevyžaduje trávení a nedráždí žaludek. Voda je přesně to, co naše...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jakým způsobem můžu snížit své riziko onemocnění ledvin?

Velmi mnoho infekčních nemocí způsobuje celoživotní poškození srdce nebo poškození ledvin. S rozvojem poznání o příčinách...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Jakým způsobem tuk poškozuje organismus?

Nadměrné množství tuku v potravě vytváří podmínky pro chorobný proces zvaný ateroskleróza – kornatění a zužování tepen....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Jakým způsobem vědci získávají poznatky o vztahu mezi výživou a zdravím?

Vztahy mezi výživou a zdravím můžeme získávat z různých typů souborů údajů: a) Shromáždíme údaje z různých zemí světa...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Japonci konzumují hodně soli a mají hodně rakoviny žaludku

Koncentrované zdroje soli mohou poškodit žaludeční výstelku. Výsledkem může být rakovina žaludku. Japonci přijmou až 7 a čtvrt...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Je balená stolní voda opravdu chutnější a bezpečnější než voda z kohoutku?

Jak se má člověk zachovat při všech těch zprávách o znečištění životního prostředí těžkými kovy, nukleárním odpadem...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživy