Poradna výživy
Kniha McDougallův plán vám pomůže na cestě ke zdraví
Naše společnost se orientuje na nemoc a léčbu místo na zdraví a vyléčení. Chceme-li se i za takových podmínek těšit dobrému...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyKolik energie potřebuji denně k životu?
Vynásobte svoji nynější hmotnost dvaadvaceti a dostanete číslo, které přibližně odpovídá vaší denní potřebě energie, a to v...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyKolik gramů bílkovin denně potřebujeme přijmout ze stravy?
Výživové doporučené dávky (VDD) se stanovují tak, že vědci zjistí potřebné denní množství živin, vitamínů, minerálů a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyKolik potřebujeme bílkovin ve stravě? Nehrozí při vegetariánské stravě jejich nedostatek?
Bílkoviny jsou základní stavební jednotkou lidského těla. Váhově se na organismu člověka i jiných živočichů v první řadě...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyKolik procent české populace kupuje biopotraviny?
Seriozní výzkum nebyl mezi českými spotřebiteli zatím proveden. Známy jsou pouze odhady, podle nichž nedosahuje počet...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyKolik soli, resp. sodíku potřebujeme pro dobré zdraví?
Sůl je kombinací dvou prvků - sodíku a chlóru - přirozeně se vyskytujících ve všech potravinách. Sodík je minerál, který má...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyKolik vajec týdně byste doporučil?
Vejce jsou v mnoha směrech kandidátem na nejškodlivější běžnou potravinu. Vejce totiž obsahují velké množství cholesterolu....Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživyKolik vody bychom měli denně vypít?
Právě tolik, aby vaše moč byla průhledná. Organismus denně ztratí kolem 10 až 12 sklenic vody (přibližně 3 litry), která...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživyKonzumace bílé rýže může být někdy a někde riskantní
Bílá rýže se vyrábí procesem, během kterého je odstraněn vnější přirozený obal. Tím je však střed zrna tvořený sacharidy...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyKonzumace masa blokuje přístup tryptofanu do mozku
Příjem dostatečného množství tryptofanu není jediným výživovým faktorem při tvorbě serotoninu. O přístup do mozku soutěží...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Poradna výživy