Magazín zdraví
Články
Encyklopedie
Poradna pro duševní zdraví
Poradna výživy
Přírodní léčba
Rady lékaře
Recepty
Studie
Časopis Prameny zdraví
O časopisu Prameny zdraví
Přihláška k odběru
Archiv
Knihy
Newstart pobyty
Co je to NEWSTART
Nabídka pobytů
Místa konání a přihlášky
Ohlasy účastníků
Fotogalerie
Hubneme zdravě
O kurzu
Výsledky
Přihláška
O nás
Aktuality
Kdo jsme
Kontakty
Reklama
Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Články dle typu
Poradna výživy
Poradna výživy
Proč jsou bioprodukty dražší než produkty z konvenčního zemědělství?
Biopotraviny jsou dražší řádově o 20-40%, protože mají vyšší náklady během celého produkčního procesu. Ekozemědělci mají...
Rubrika:
BIO
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč jsou sušené biomeruňky hnědé a konvenční mají svou „původní' barvu?
Ovoce při sušení přirozeně mění svou původní barvu. Sušené ovoce v bio kvalitě nesmí být ošetřeno oxidem siřičitým....
Rubrika:
BIO
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč na tom záleží, jaké nápoje piji? Cožpak neobsahují všechny vodu?
Organismus dokáže využít vodu ve všech možných formách, u některých nápojů je to však problematické. Obsahují mnoho energie...
Rubrika:
Voda
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč se má používat tofu místo vajec?
Neobsahuje žádný cholesterol, jeho hladinu v krvi sójová bílkovina dokonce snižuje. Obsahuje fytochemikálie (např. genistein...
Rubrika:
Sója, tofu
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč se na biomléce netvoří smetanová čepice?
Biomléko, které je na českém trhu, se prodává v PET lahvích a na obale je uvedeno, že mléko bylo homogenizováno a ošetřeno...
Rubrika:
BIO
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?
Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...
Rubrika:
Vegetariánství
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč se ženy v průměru dožívají vyššího věku než muži?
Ženy se skutečně v průměru dožívají vyššího věku než muži. Mezi děvčátky a chlapci nejsou výrazné rozdíly v nemocnosti a...
Rubrika:
Dlouhověkost
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč tolik solíme?
Dnes je nesnadné vyhýbat se soli. Přibližně 75 procent našeho denního příjmu soli pochází z různých konzervovaných či jinak...
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?
Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...
Rubrika:
Hubnutí a obezita
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...
Rubrika:
Zelenina
| Typ článku:
Poradna výživy
|<
<
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
>
>|
Rubriky
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Časopis prameny zdraví
2024 / Tváří v tvář
biblickým postavám
Nabídka
newstart pobytů
Aktuální nabídka
kurzů a seminářů
Odběr článků z webu