Poradna výživy
![](/image.php?7944&0&t=1)
Potrava k zamyšlení
Více než 72 milionů Američanů trpí obezitou, která zvyšuje rizika řady civilizačních onemocnění. Miliony lidí se pokoušejí...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8164&0&t=1)
Potrava, která je vhodná pro krysy, nemusí nutně vyhovovat člověku…
V důsledku pokusů na zvířatech (z první poloviny dvacátého století) začaly být živočišné výrobky klasifikovány jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7598&0&t=1)
Potravinářský průmysl si kupuje prostor i v lékařských časopisech
Potravinářský průmysl je tak mocný, že si může pod rouškou prospěšných rad z oblasti výživy koupit dokonce i reklamní prostor...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?13182&0&t=1)
Potraviny pro dlouhověkost na Loma Lindě
Avokáda obsahují hodně draslíku (o 30 % více než banány) a málo sodíku, pomáhají tak snižovat krevní tlak a riziko mozkové...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7176&0&t=1)
Potřebujeme mít ve stravě kvalitní tuky?
Občas se setkáme s tvrzením, že dieta bez kvalitních tuků je škodlivá. Není sporu o tom, že četnost většiny civilizačních...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?6130&0&t=1)
Potřebujeme stravou získávat všechny aminokyseliny?
Naprosto nutně potřebujeme osm nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin: isoleucin, leucin, lysin, methionin, fenylalanin, treonin...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5172&0&t=1)
Používejte minimálně sůl
Doporučuje se ne více než jedna čajová lžička soli denně. Tím se sníží riziko vysokého krevního tlaku a mozkové mrtvice....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7078&0&t=1)
Považujete biopotraviny za zdravější než konvenční potraviny (popř. proč?)
Biopotraviny nejsou ničím jiným než přirozeně pěstovanými produkty. My jsme již zapomněli na to, že prakticky až do konce druhé...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21117&0&t=1)
Pozor na kyseliny!
Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7904&0&t=1)
Pozor na zahřívání masa na vysokou teplotu
Když se maso zahřívá na vysokou teplotu, dochází k chemickým změnám, v jejichž důsledku se mohou vytvářet karcinogeny....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy