Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mýty a omyly

Všichni vědí, že člověk potřebuje hodně bílkovin. Je otázka bílkovin skutečně tak důležitá?

Zkuste se zeptat kteréhokoliv 14letého kluka, čemu by dal přednost – zda by chtěl být hodně vysoký, anebo žít déle. Je velice...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Přináší nadbytek bílkovin ve stravě nějaký problém?

Většina bílkovin konzumovaných u nás a v rozvinutých zemích je živočišného původu, to znamená, že spolu s bílkovinami...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Jsou limonády light zdravějším nápojem než limonády slazené cukrem?

Limonády light (neobsahují cukr, ale umělé sladidlo aspartam, které poznáte podle červeného větrníčku a značky NutraSweet)...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Radikální nebezpečí

Ve školce jsme kdysi hrávali hru s židličkami. Na začátku jsme seděli v kruhu. Každý na své židličce. Jen co paní učitelka...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Je košer jídlo zdravější anebo bezpečnější?

Ne. Je to posuzování potravin a nápojů z hlediska předpisů tóry. Maso košer může být právě tak tučné a obsahuje stejně tolik...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Mléko a věda

Mléko bývá - na základě vědeckých poznatků - často doporučováno z důvodu prevence osteoporózy a zajištění dostatku...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Předplaťte si nás!

Známý vědecký časopis uvedl, že jeden jeho čtenář získal ve čtenářské soutěži Mercedes. Tato informace podnítila mnoho...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Co na mne tak civíte?

Astigmatismus je stav, při kterém jsou oční bulbus a/nebo rohovka zakřiveny tak, že je obraz na sítnici zkreslen a rozmazán. V...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články

Je nevyhnutelné, aby člověk aspoň jednou denně měl teplé jídlo?

Ne. Někteří lidé však potřebují teplou stravu i dvakrát denně. Snáze a rychleji se tráví – tělo ji nemusí ohřívat. Může...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Vejce a já /2

Nejnebezpečnější formou cholesterolu je oxidovaný cholesterol. Je tak nebezpečný, že dokáže v tkáňových kulturách lidských...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články