Rubriky

Segedínský guláš ze sójových kostek
4 pol. lžíce oleje, 1 šálek (přibližně 1,8 dl) nakrájené cibule, 3 šálky sójových kostek, 1 káv. lžička drceného kmínu, 2...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Studenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči
Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Český Jamie Oliver do školní jídelny nechodí
Čím dál víc českých dětí má problém s váhou. Velký problém představuje dětská obezita také ve Velké Británii, kde slavný...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Články
Jezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!
Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Bufetový typ
Kdo z nás by nějakého neznal? Všichni jsme se setkali s lidmi, kteří se s úsměvem nazývají „bufeťáky" a při oslavě si bez...Rubrika: Závislosti | Typ článku: Články
Diabetici užívající metformin by si měli dát pozor na vitamín B12
Metformin je nejběžnějším orálně podávaným lékem, který užívají diabetici 2. typu. Výsledky nové nizozemské studie spojují...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie
Dnes je taková doba...
Chodí za mnou novináři s obligátní novinářskou otázkou, co se v posledních letech v naší rodině změnilo, a chtějí slyšet...Rubrika: Děti a rodiče | Typ článku: Články
Zapékané brambory s tofu a se zelím
3 pol. lžíce rostlinného másla, 2 šálky (1 šálek je přibližně 1,8 dl) cibule nakrájené na kolečka, 5-6 větších brambor...Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty
Škola by ráno mohla začínat později
Ve školním roce 1997-98 posunuly některé střední školy v Minneapolis začátek vyučování ze 7.15 na 8.40 hodin. Vědci po pěti...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie
Biopotraviny - výstřelek bohatých?
Určitě jste už slyšeli o biopotravinách a možná jste dokonce nějaké už i jedli. Pokud si však myslíte, že biopotraviny jsou jen...Rubrika: BIO | Typ článku: Články