Rubriky

Muži degenerují, tvrdí psycholožka
Psycholožka Jiřina Prekopová na sebe kdysi upozornila knihou o nezvedených dětech vzešlých z liberální a nedůsledné výchovy...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články
Těstovinový salát se slunečnicovo-balzamikovým pestem
150 g neuvařených těstovin, 150 g červené papriky, 50 g žluté papriky, 100 g černých oliv, 50 g červené cibule, 50 g zelených...Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty
Důsledky šikanování mohou být velmi vážné
I v našich školách se děti mohou setkat se šikanou. Někteří rodiče si stěžují, že jejich dítě je ve škole šikanováno....Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie
Ze zbytků jídla kvalitní kompost - a úspěšný byznys k tomu!
Dobré nápady často vznikají při jídle - pro vznik tohoto nápadu bylo jídlo, či spíše jeho zbytky, však opravdu nezbytné.Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články
Čím dříve přijdou děti do styku s alkoholem, tím vyšší riziko vzniku závislosti později v životě
Možná jste už slyšeli, že je dobré, když děti vědí, jak zacházet s alkoholem již v raném věku. Výsledky studie zveřejněné...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie
Hemeroidy
Podobné varikózním žilám příčinou, ne-li i umístěním, jsou hemeroidy. S tímto nepříjemným onemocněním se pojí celá řada...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Články
Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva
Studie Polyp Prevention Trial porovnávala ty, kteří zkonzumovali nejvíce fazolí, s těmi, kteří jich snědli nejméně. U první...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Potápěč rekordman?
Já, vorvaň, jsem s délkou dvacet metrů a váhou 55 000 kg nejmohutnějším zástupcem velryb zubatých. Zuby mám jenom ve spodní...Rubrika: Evoluce vs. stvoření | Typ článku: Články
Zeleninový kuskus
½ šálku kuskusu, ¾ šálku vývaru, 2 pol. lžíce olivového oleje, 3 mladé cibulky, nadrobno nakrájené, ½ šálku póru, nadrobno...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
Nikdy se nezastavujte!
Pohyb přidává léta životu. Chcete důkaz? Vědci sledovali 35 let míru fyzické aktivity u 2 205 Švédů, kteří měli všichni na...Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie