Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Už jsem se jednou pokusil o snížení cholesterolu – tím, že jsem místo tmavého masa začal jíst drůbež a ryby. Moje hladina cholesterolu vůbec nepoklesla. Lékař i dietolog, které jsem navštívil, mi řekli, že mám zřejmě nějakou genetickou poruchu.

S největší pravděpodobností žádnou genetickou poruchou netrpíte. Genetickou poruchu má jen velmi málo lidí. To, co není v...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Proč se můj dietolog domníval, že když nahradím tmavé maso rybami a drůbeží, dojde k poklesu mé hladiny cholesterolu?

Aby mohli dietologové a lékaři zdůraznit výhody drůbežího a rybího masa nad masem tmavým, jako je např. hovězí či vepřové...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Slyšel jsem, že existuje „dobrý“ a „špatný“ cholesterol. Je důležité, abych o tom něco věděl?

Znát druhy cholesterolu nalézající se ve vaší krvi je méně důležité než znát vaši celkovou hladinu cholesterolu. Cholesterol...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Pokud jedení ryb způsobuje, že moje hladina cholesterolu zůstává zvýšená, jak to, že jsem slyšel, že konzumování ryb je dobrou prevencí srdečního onemocnění? Nebylo by dobré, aby moje strava obsahovala více ryb?

Jak jsme si už řekli, lidé, kteří jedí ryby, mají v podstatě stejné hodnoty krevního cholesterolu jako lidé, kteří jedí jiné...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Rybí olej, bez cholesterolu, který se nachází v rybím mase, vypadá jako skvělý doplněk mé stravy. Mám pravdu?

Ne zcela. Výsledkem výše uvedených zjištění bylo, že průmysl výroby zdravých potravin i někteří lékaři začali doporučovat...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Četl jsem článek v novinách, který uváděl, že lidé mohou jíst jedno vejce denně a jejich hladina cholesterolu přitom nestoupne. Jak je to možné?

Průmysl, který produkuje a nabízí výrobky s vysokým obsahem cholesterolu, se snaží přirozeně jeho vliv na naše zdraví...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Nevím, co si mám myslet, když čtu o příčinách tvrdnutí cév a srdeční nemoci. Zdá se mi, že lidé, kteří o těchto problémech píší, v tom sami nemohou mít jasno.

Názory v populárních i lékařských časopisech na to, která složka stravy se na vzniku srdeční nemoci podílí nejvíce, se mohou...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře

I když alkoholu mnoho nevypiji, mám velmi rád kávu. Jak tyto nápoje ovlivňují moji hladinu cholesterolu a riziko, že zemřu na srdeční onemocnění?

Alkohol poskytuje kalorie, nahrazuje tedy potraviny s vysokým obsahem cholesterolu a tuků, které by člověk jinak snědl. V tomto smyslu...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Rady lékaře

Musí přece existovat i nějaký jiný způsob, který by vedl ke snížení hladiny cholesterolu a zlepšení stavu cév, než je změna stravy a oželení ranního šálku kávy. Co třeba lecitin nebo česnekové kapsle?

Lecitin je voskovitá látka obsahující fosfor a tuky, která se nachází ve všech druzích rostlinné i živočišné potravy. Je-li...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Mohlo by mou hladinu cholesterolu snížit braní velkých dávek vitaminu C?

V roce 1950 publikoval jeden ruský vědec zprávu, že vitamin C zpomaluje u králíků vytváření aterosklerotických plaků. Tento...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře