Rubriky
Pivní břicha nejsou údajně následkem nadměrného pití
1 141 mužů a 1212 žen žijících v České republice vyplnilo dotazník, ve kterém byli dotázáni, kolik alkoholických nápojů...Rubrika: Alkohol | Typ článku: StudiePohanka
Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieStres je spoluviníkem při vzniku řady nemocí
Přemíra stresu je dnes považována za spoluviníka téměř všech nejčastěji se vyskytujících onemocnění - srdečního infarktu...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: ČlánkyČetla jsem o tzv. syndromu čínské restaurace, který souvisí s používáním sójové omáčky. O co jde?
O reakci přecitlivělosti na glutamát sodný, který čínská kuchyně obsahuje především v sójové omáčce. Projevuje se bolestmi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeTučná jídla narušují funkci cév
Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePistáciové oříšky
Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieMuži jsou více ohroženi rakovinou kůže než ženy
U mužů je větší riziko, že onemocní rakovinou kůže. Proč? Tráví více času na slunci a myslí si, že krémy na opalování...Rubrika: Rakovina | Typ článku: ČlánkyZůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?
Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživyŽitný chléb má budoucnost i pro vás
Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePetržel
Obsahuje velké množství chlorofylu a karotenů. Je proto velmi důležitá pro dobrý stav zraku, sliznic, pokožky, nehtů a vlasů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie