Rubriky
Cerel, Cibule, Cizrna, Couscous
Celer. Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyJaký je rozdíl mezi prosem a jáhly?
Jáhly jsou loupaným – přesněji řečeno obroušeným – prosem. Proso se nedá v kuchyni použít, v původní slupce je příliš...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživyNigari
Nigari je druh krystalizované mořské soli, který se používá při výrobě kvalitních sojových sýrů tofu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieČetla jsem, že slupka obilnin může poškodit střeva. Je to pravda?
Není. Obilí – i kdybyste jej snědla syrové – se slinami a jinými trávicími šťávami odmočí a změkne.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékařeDívky reagují jinak než chlapci na nucený sex
Jsou-li dospívající dívky vystaveny silnému psychologickému stresu, typicky se uzavírají samy do sebe nebo se např. utíkají k...Rubrika: Sex | Typ článku: StudieNatto
Je jedním z druhů fermentovaného sojového sýra. Je významným zdrojem bílkovin a vitamínu B12. Chuťově je obtížně přijatelný...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieV ohnivé peci
Babylonský král Nebúkadnesar vydává (ve třetí kapitole starozákonní knihy Daniel) nařízení, podle kterého se všem lidem...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: ČlánkyNejvhodnější zdroje vápníku:
Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyMateřské mléko snižuje riziko cukrovky?
Podle výsledků studie vypracované na indiánech z kmene Pima jsou kojené děti vystaveny nižšímu riziku vzniku cukrovky později v...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieMrkev karotka
Pektin obsažený v mrkvi, zelí a bramborách na sebe váže 80 % těžkých kovů v těle a vylučuje je z organismu ven. V lidové...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie