Rubriky

Četl jsem, že létání zvyšuje riziko rakoviny, protože člověk dostává větší dávku ionizujícího záření...
Pokud nejste pilot, pak se nemáte čeho bát. Velká studie 44 tisíc lidí, kteří pracují jako personál na leteckých linkách 8 zemí...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Kdy biopotraviny škodí?
Možná jde o trochu provokativní název, který u uživatelů bioproduktů vyvolá otázku: Jak to, že mohou i škodit? V posledních...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Četl jsem již vícekrát, že je zdraví prospěšné jíst ořechy. Ořechy jsou ale velmi tučné. Jsem proto trochu zmatený: měli by lidé, kteří mají nadváhu, jíst ořechy nebo ne?
Snížení množství tuku ve stravě je důležité nejen při snaze o snížení nadbytečné váhy. Každý by měl být opatrný a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Saturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Rozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Carbofit vychytává jedy z organismu
Aktivované přírodní uhlí funguje na principu adsorpce (na rozdíl od absorpce). Definice adsorpce je: "přichycení látky k povrchu...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie
V rádiu jste radil něco proti škytání. Můžete to zopakovat?
Velmi rád. Škytání jsou nežádoucí kontrakce (stahy) dýchacího svalu bránice. Potřebujeme dosáhnout, aby povely na tyto kontrakce...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Rady lékaře
Para ořechy
Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Špaldový salát
200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty