Rubriky
Školní biojídelny?
Od roku 2000 platí v Itálii zákon vyžadující, aby veškerá jídla nabízená ve školních jídelnách a nemocnicích byla...Rubrika: BIO | Typ článku: ČlánkyManžel nesnídá, na oběd nemá čas, ale k večeři sní všechno, co se před ním neschová. Za dva roky takovéhoto podnikatelského stravování přibral už 10 kg. Co s ním?
To je standardní situace nezvládnutého režimu dne. Snídaně je nejdůležitějším denním jídlem. Kromě toho, že lidé, kteří...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyWHO spouští celosvětovou kampaň za zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny
Pekka Puska, ředitel sekce WHO pro civilizační choroby, prohlásil v brazilském Rio de Janeiru, že zvýšení spotřeby ovoce a...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudiePórek
Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieGingo na myšlení
Studie zveřejněná v časopise Journal of the American Medical Association zjistila, že gingko biloba "…bylo bezpečným prostředkem...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: ČlánkyExistuje způsob, jak stravou podpořit odolnost organismu?
Samozřejmě, protože výživa úzce souvisí s výkonností imunitního systému. Odolnost organismu snižují: mastná jídla a příliš...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeVelká Británie chce přinutit výrobce, aby uváděli na přesolených potravinách varování
Britská ministryně zdravotnictví uvedla, že přestože někteří prodejci a výrobci potravin snižují množství soli ve svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePolenta
Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopediePrevence rakoviny
Poslední dobou se vědci začínají zajímat o možné spojení rakovinného bujení s konzumací masa - a to jak masa červeného...Rubrika: Rakovina | Typ článku: ČlánkyJsem výkonnostní sportovec. Proč mám jíst těstoviny, vločky, kukuřici a podobné věci?
Protože jsou pro tělo vyváženým zdrojem energie. Glukóza se – na rozdíl od sladkostí – postupně vstřebává do krve a hladina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře